Zucchinibröd



Sååå! Nu har jag äntligen lyckats baka zucchinibrödet. Självklart hade jag inte nog många ägg när jag väl ställt mig i köket, så då var det bara att hoppa på cykeln och åka och köpa. Älskar kassarna man får på Hagahallen! Brödet består inte av så många ingredienser och förväntar du dig ett bröd så är inte det här receptet för dig då det mer påminner om omelett i konsistensen. Dock är det väldigt gott! Och proteinrikt.

180 g äggvita
175 g skalad och riven zucchini
50 g Pofiber
1 msk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
Olivolja till att smörja formen
Vispa äggvitan fluffig. Krama ur den rivna zucchinin och vispa ner. Blanda sedan alla torra ingredienser för sig och rör ner i äggvitesmeten. Nu kan du välja att krydda med vad du vill, likt en focaccia. Jag hade rosmarin och flingsalt. Häll sedan smeten i en smord brödform och grädda i 40 min på 160 grader.
Ser fram emot att äta nybakat till frukost imorgon!